Klasický závin jistě znáte. Je to typický zákusek, které nám většinou nabízejí naše babičky. Základem je správně připravené těsto a poté samozřejmě náplň dle chuti. Existuje mnoho možností, nejen ořechová a maková.

Pro přípravu toho správného a vynikajícího těsta můžete postupovat dle tohoto receptu, který nevyžaduje mnoho surovin ani času. Náplň si připravte dle chuti a bude vynikající před jejím přidáním těsto potřít zakysanou smetanou.

Složení

  • 300 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 celé vejce
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku

Příprava

Smíchejte všechny složky a připravte těsto. Nechte odpočívat několik hodin v chladničce. Těsto rozdělte na 4 části a rozválejte je. Doprostřed každého kusu navrstvěte zakysanou smetanu a libovolnou náplň. Pečte při 180 stupních po dobu 30-35 minut. Podávejte závin posypaný cukrem.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte