Do léta je sice ještě daleko, ale mnozí z Vás se na něj již jistě velmi těší. Zatím si ale budeme muset ještě chvíli počkat na teplé období, které s sebou kromě dovolené přináší i bohatou úrodu ovoce.

Jedním z těchto typických letních plodů jsou například třešně, které si naštěstí jejich milovníci mohou dopřát celoročně například v podobě náplně tohoto vynikajícího třešňového koláče. Připomeňte si u něj letošní léto!

Složení těsta

  • 500 g jemné mouky
  • 1 balení prášku na pečení
  • 1 špetka soli
  • 150 g cukru
  • 150 g margarínu
  • 2 žloutky
  • 175 g zakysané smetany

Složení náplně

  • 1 lžíce strouhanky
  • 700 gramů třešní
  • 2 lžíce cukru (podle chuti)
  • skořice podle chuti
  • 1 vejce
  • Máslo
  • 1 lžíce jemné mouky

Příprava

Vypeckujte si třešně. Smíchejte všechny složky těsta a dobře jej propracujte. Těsto rozdělte na poloviny, přičemž jedna z nich by měla být o něco větší. Větší polovinu rozválejte a vložte do plechu, který je vymazaný máslem a vysypaný jemnou moukou. Na těsto nasypejte trochu strouhanky a přidejte třešně. Posypejte je cukrem, skořicí a zakryjte druhým vyváleným kusem těsta. Nakonec vrchní těsto pomažte rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut při 170 stupních.

zdroj: bidista.com

Sdílejte