Dnešní recept je opět na jeden z velmi oblíbených krémových zákusků. Jedná se o lehký a chuťově lahodný koláč, který je lahodný na přípravu. Recept pochází z Chorvatska, takže vás jistě překvapí.

Zároveň máte možnost potěšit tímto dezertem své známé a rodinné příslušníky při návštěvách, či různých oslavách. Díky původu tohoto receptu jej jistě nebudou znát a budou mile překvapeni.

Potřebujeme

  • 1 litr vody
  • 200 g hnědého cukru
  • 200 gramů piškotů – nadrcených

Na krém

  • 1 litr mléka
  • 4 sáčky (4x50g) vanilkového pudingu
  • 2/3 z 250 g margarínu (asi 170 gramů)
  • 150 g smetany

Na polevu

  • 150 g čokolády
  • 4 šálky mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g margarínu
  • trochu kakaa pro ochucení

Příprava

Zahřejte vodu s cukrem a mírně míchejte, dokud se nerozpustí, přidejte piškoty a vylijte směs do formy na dort.

800 ml mléka zahřejte, ve zbytku smíchejte pudink a vlijte jej do ohřátého mléka. Dobře míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Přidejte margarín a smetanu a ze směsi vyšlehejte krém.

Tento krém naneste na připravenou vrstvu ve formě a nechte ztuhnout 1 – 2 hodiny v lednici. Nakonec rozpusťte čokoládu s mlékem, margarínem a kakaem a vzniklou směsí polijte vršek koláče. Nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte