Počasí venku je v posledních dnech všelijaké, a protože už nevydržela ani sněhová pokrývka, mnozí z nás by nejraději zůstali celý den v teple svého domova. Je ideální strávit den s knihou, či dobrý, filmem

Pokud si tedy chcete udělat takové hezké odpoledne o samotě, či s rodinou, jistě si jej rádi zpříjemníte horkým nápojem jako je čaj, káva, nebo horká čokoláda. Připravte si k tomu tento skvělý dezert.

Složení těsta

  • 7 vajec
  • 7 polévkových lžic cukru
  • 7 polévkových lžic mouky
  • 7 polévkových lžic mletých ořechů
  • 1 sáček prášku na pečení

Složení krému

  • 3 žloutky
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 250 gramů másla

Složení karamelu

  • 200 g cukru
  • 50 g másla

Poleva a zdobení

  • 3 bílky
  • 200 g cukru
  • strouhaná čokoláda

Příprava

Připravte těsto

Smíchejte vejce s cukrem a ušlehejte do pěny. Vmíchejte mouku, prášek do pečiva a ořechy. Směs důkladně promíchejte, dokud nebude hladká.

Nalijte těsto do plechu o rozměrech 25 x 35 cm. Pokud je nádoba na pečení malá, dostanete poměrně vysoké těsto, a tudíž celý dort.

Pečte těsto přibližně 20 minut. Zkontrolujte pomocí párátka.

Po vychladnutí jej rozřízněte vodorovně na dvě stejné části.

Připravte krém

Smíchejte žloutek s cukrem a vanilinem, přidejte mouku a postupně nalijte mléko, nepřetržitě míchejte, aby se nevytvořily žádné hrudky. Krém vložte do malého hrnce a povařte za stálého míchání, dokud nezhoustne. Odložte krém z ohně a nechte jej vychladnout.

Vmíchejte máslo a důkladně promíchejte do hladké konzistence.

Připravte karamel

Na slabém ohni roztavte cukr za stálého míchání a po odstranění z tepla vmíchejte máslo.

Nechte karamel cca 5 minut vychladnout a pomocí lžíce jej rozetřete na oba díly těsta.

Na první díl těsta navrstvěte polovinu krému, poté přikryjte druhým dílem těsta a naneste zbylý krém.

Připravte polevu

Ve vodní lázni smíchejte bílky se špetkou soli a cukru až do husté směsi. Pokryjte dort rovnoměrnou vrstvou polevy na krém.

Nakonec dozdobte strouhanou čokoládou.

zdroj: jemchyjinka.ru

Sdílejte