Všechny děti milují čokoládu a také zákusky, dezerty a sladkosti. Oblíbené jsou zejména mléčné a jogurtové řezy, které můžete zakoupit v supermarketu. Můžete ale svým dětem připravit i domácí variantu.

Je to dobrý nápad, jak jim zpestřit například svačinu do školy, když jim přibalíte malý kousek domácího mléčného řezu. Příprava dle tohoto receptu je velmi snadná a proto ji zvládne opravdu každý.

Složení těsta

  • 200 g cukru
  • 4 žloutky
  • 50 g tuku
  • 20 g kakaa
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 200 g mouky
  • 12 šálků mléka

Pěna

  • 200 g cukru
  • 4 bílky
  • Čokoládová poleva

Příprava

Smíchejte žloutky s cukrem do pěny, přidejte kakao a promíchejte. Vmíchejte mouku, prášek do pečiva a mléko. Hladkou směs vylijte do formy, či plechu a upečte při 180 stupních.

Vyšlehejte bílky s cukrem do tvrdé pěny a asi 15 minut směs zahřejte na mírném ohni. Poté tuto pěnu rozprostřete na hotové těsto a pečte 10 minut. Nakonec připravte polevu dle návodu a polijte jí povrch řezu. Nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: kedvencreceptek.com

Sdílejte