V poslední době se do popředí dostávají bezmasá jídla a zejména se rozvíjí trend veganství a vegetariánství. Tito lidé neustále hledají inspiraci na nová jídla bez obsahu masa, nebo živočišných produktů.

Jedním z takových receptů je například i tento a místo klasických řízků si můžete připravit smažené žampiony, které jsou vynikající a krásně zasytí. Pochutnají si vegetariáni i milovníci masa!

Složení

  • 200 g žampionů
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • Koření na chuť
  • Strouhanka

Příprava

Žampiony vařte 5-10 minut ve slané vodě a poté ji slijte. Smíchejte vejce, mléko a koření. Každý žampion obalte v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance. Smažte v pánvi s rozpáleným olejem a podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: vk.com

Sdílejte