Langoše jsou typické zejména pro dlouhé letní večery, které trávíme někde u vody s přáteli a blízkými. Toto jídlo je ale velmi oblíbené. Proč si jej tedy nepřipravit i na podzim, či v zimě, navíc v pohodlí domova?

Díky tomuto receptu není nic jednoduššího. Potřebujete pouze pár základních surovin a chvilku času. V mžiku Vaši kuchyni provoní typická vůně smažených langošů s česnekem. Stačí přidat kečup a sýr!

Složení

  • 750 g mouky
  • 1 balení kvasnic + cukr, mouka
  • 200-300 ml vody
  • 1 lžíce oleje na vaření
  • Česnekový prášek, nebo česnek

Příprava

Připravte kvasnice ve vodě s moukou a cukrem. Smíchejte směs s moukou a přidejte všechny další přísady. Promíchejte a vytvořte jemné těsto. Nechte jej 10 minut odpočívat.

Přidejte olej a vytvarujte jednotlivé langoše. Smažte je v horkém oleji ze všech stran dozlatova. Z této várky připravíte 10-12 ks langošů.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte