Tradiční české koblížky jsou velmi oblíbenou sladkou pochoutkou v naší, i v sousedních zemích. Ať už s náplní či bez, každý si na nich jednou za čas rád smlsne. Tato kulatá pochoutka nás přenese zpět do dětství.

Pokud byste si rádi připravili domácí koblížky, ale tradiční recept našich babiček je pro Vás moc složitý, nebo zabírá moc času, zkuste tyto jednoduché tvarohové koblížky, jejichž příprava je rychlá a nenáročná!

Složení

  • 500 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 5 lžic cukru
  • 10 lžic mouky
  • půl lžičky prášku na pečení
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 2 balíčky s vanilkovým cukrem
  • 2 lžíce mouky
  • Olej

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem a přidejte tvaroh a vanilkový cukr. Poté přidejte mouku, prášek na pečení a citronovou šťávu. Důkladně propracujte těsto a poté z něj vymodelujte malé koblížky. Každý z nich obalte v mouce a smažte dozlatova v rozpáleném oleji. Nakonec posypejte práškovým cukrem a podávejte.

zdroj: bidista.com

Sdílejte