Tradiční palačinky jistě znáte a pro mnoho z nás to bylo jedno z prvních jídel, která jsme se v rámci výuky domácích prací na základní škole naučili připravovat. Dnes můžete tento recept oživit.

Místo klasických sladkých palačinek si můžete připravit tuto slanou zeleninovou variantu, která je velmi zdravá a také vám poskytne množství vitamínů. Pro dochucení si můžete vybrat dle chuti například sýr, nebo šunku.

Složení

  • Cuketa 450 g
  • Kefír 300 ml
  • Vejce 4 ks
  • Mouka 350 g
  • Slunečnicový olej 1 polévková lžička
  • Petržel 2 lžíce
  • Sůl
  • Soda 0,5 lžičky
  • Máslo pro namazání palačinek
  • šunka
  • sýr

Příprava

Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme šťávu.

Přidáme vejce, sůl, kefír, nakrájenou petrželku a vše promícháme.

Postupně přidáváme mouku, mícháme husté těsto.

Přidáme 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, sodu a zamícháme.

Necháme stát 20 minut.

Smažíme na horké pánvi s rostlinným olejem, palačinku smažíme z obou stran až do zlatohnědého odstínu.

Hotové palačinky namažeme máslem a dochutíme dle libosti.

zdroj: vk.com

Sdílejte