Pomalu ale jistě se nám blíží houbařská sezona, a to znamená jediné. Připravte si košíky a vyrazte do lesa na sběr. Po celém dni stráveném hledáním hub by se jistě hodila nějaká dobrá večeře!

Můžete při její přípravě použít právě nasbírané houby a vychutnat si vynikající houbové karbanátky. Příprava je velmi lehká a proto se nemusíte bát, že by Vás nějak výrazně zdržela od zaslouženého odpočinku!

Složení

  • 1 kg hub
  • 2 cibule
  • 4 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • Sůl a pepř

Příprava

Omyjte houby, očistěte je, nakrájejte je na kousky a vařte je ve slané vodě. Poté je sceďte. Přidejte vejce, nakrájenou cibuli, 2 lžíce soli, a černého pepře, dobře promíchejte. Přidejte strouhanku, promíchejte a pak jednotlivé karbanátky smažte na rozpáleném oleji po dobu 10 minut. Podávejte s chlebem.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte