Mleté maso je skvělou surovinou například pro přípravu burgerů, které jsou u nás čím dál více populární. Nezapomínejme ale ani na tradiční české pokrmy, které můžeme z mletého masa připravovat.

Zejména pokud se jedná o vepřové maso, je skvělý nápad připravit si vynikající holandské řízky. Mleté maso smíchané se sýrem ve zlatavém trojobalu je sázkou na jistotu. Stačí jen vybrat vhodnou přílohu.

Složení

  • 800 g mletého masa (nejlépe vepřového masa)
  • 250 g strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř

Pro obalování

  • mouka
  • vejce
  • strouhanka

Příprava

Maso smíchejte se sýrem a dochuťte jej kořením. Vytvořte několik knedlíků a ty poté stlačte rukou do placky. Tyto placky obalte tradičním způsobem v trojobalu – tedy nejprve v mouce, poté ve vejci, a nakonec ve strouhance. Řízky smažte v horkém oleji a ihned podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte