Zlatavé smažené vdolečky jistě připomínají mnoha z nás dětství. Tato kulatá pochoutka se často podává s povidly, nebo tvarohem a různými jinými sladkými přísadami. Co ale slaná varianta?

Pro milovníky spíše slaných pochoutek zde máme ideální recept na jednoduché domácí vdolečky s česnekem a zakysanou smetanou. Jistě si pochutná celá rodinka na slaných i na sladkých vdolečcích.

Složení

  • 1 kg hladké mouky
  • 60 ml kefíru
  • 4 vejce
  • 50 g kvasnic
  • 200 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky cukru
  • stolní olej
  • 450 g zakysané smetany
  • 200 g strouhaného sýra
  • 3-4 stroužky česneku

Příprava

Smíchejte kvasnice s mlékem a cukrem. Přidejte sůl, vejce, kefír a mouku. Propracujte těsto a nechte jej kynout 20 až 30 minut.

Smíchejte smetanu a česnek se sýrem a solí. Z těsta osmažte malé vdolečky po obou stranách v horkém oleji.

Vdolečky polijte smetanou s česnekem a posypejte sýrem. Dobrou chuť!

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte