Koblížky s jemnou a sladkou náplní neodmyslitelně patří k dětství mnohých z nás, kdy se z kuchyně při přípravě této dobroty linula sladká vůně po celém domě. Také byste se do těch časů rádi vrátili?

Pokud ano, zkuste si tuto atmosféru navodit při přípravě domácích českých koblížků dle tohoto receptu. Dopřejete tak svým dětem netradiční zážitek, a nakonec si všichni společně vychutnáte výsledek!

Složení

  • 300 g mouky,
  • 2 vejce,
  • 400 ml mléka,
  • 20 g kvasnice,
  • 30 g roztaveného margarínu (nebo másla nebo tuku),
  • půl lžičky soli.
  • 150 g oleje nebo tuku.

Příprava

Kvasnice připravte v teplém mléce s cukrem. Smíchejte mouku se solí, udělejte uprostřed místo a přidejte kvasnice, žloutky a smíchejte těsto. Postupně přidávejte mléko, mouku a margarín, dokud nezískáte hladké těsto. Nakonec vmíchejte bílkovou pěnu a nechte těsto vykynout na teplém místě. Zformujte koblížky a přidejte libovolnou náplň. Nakonec smažte v horkém oleji ze všech stran a před podáváním posypejte práškovým cukrem.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte