Existuje nespočet způsobů, jak můžete připravovat maso, které je považováno za základ celého pokrmu. Neméně důležitá je však také příloha. Nejčastěji se používají těstoviny, rýže, nebo brambory.

Právě poslední zmiňované brambory můžete příště svým hostům naservírovat vskutku originálním způsobem. Připravte si podle tohoto receptu a několika málo přísad vynikající a krásné bramborové medailonky a nebudete litovat!

Suroviny

  • 600-700 g brambor
  • 200 g slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 6 lžic jedlého škrobu
  • muškátový oříšek
  • olivový olej na smažení
  • pepř a sůl

Příprava

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a 20-30 minut vařte ve vodě. Poté je slijte a nechte vychladnout.

Mezitím smíchejte slaninu, máslo, petrželku, škrob a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Rozmačkejte brambory a smíchejte je se směsí. Poté vytvarujte jednotlivé medailonky.

Medailonky smažte v oleji na pánvi, dokud nedostanou zlatou barvu.

Podávejte jako přílohu, nebo samostatně jako snack.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte