V poslední době se více a více prosazují bezmasé způsoby stravování v podobě vegetariánské, či veganské stravy. Tento recept jistě ocení všichni zastánci výše zmíněného stravování, ale i ostatní.

Můžete si připravit lahodné domácí jídlo, které neobsahuje maso, ani živočišné produkty. Jedná se o lahodné bramborové karbanátky plné zeleniny, které Vám mimo jiné dodají také vitamíny!

Složení

  •  7 vařených a oloupaných brambor
  •  2 vařené a oloupané mrkve
  •  2 cibule
  •  jemně nasekaná petrželová nať
  •  jemně nasekaný svazek kopru
  •  sůl a paprika (volitelně)
  •  špetka sušeného tymiánu (volitelně)
  •  3 stroužky česneku
  •  50 g strouhanky
  •  rostlinný olej na smažení.

Příprava

Brambory a mrkev uvařte ve slupce a poté je oloupejte a nastrouhejte najemno. V misce smíchejte brambory, mrkev, nakrájený kopr, petržel, přidejte sůl a pepř, 4 lžíce strouhanky, nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymián.

Dobře promíchejte všechny přísady a vytvořte karbanátky. Pokud budete chtít, můžete je znovu obalit do strouhanky.

Smažte v pánvi v malém množství oleje, do hněda z obou stran, poté opatrně přesuňte na papírový ručník, abyste odstranili přebytečný olej.

Můžete také péct v troubě tak, aby nebyly karbanátky smaženy v oleji, ale v tomto případě se karbanátky mohou trochu vysušit.

zdroj: appetitno.net

Sdílejte