V poslední době se více a více prosazují bezmasé způsoby stravování v podobě vegetariánské, či veganské stravy. Tento recept jistě ocení všichni zastánci výše zmíněného stravování, ale i ostatní.
Můžete si připravit lahodné domácí jídlo, které neobsahuje maso, ani živočišné produkty. Jedná se o lahodné bramborové karbanátky plné zeleniny, které Vám mimo jiné dodají také vitamíny!
Složení
- 7 vařených a oloupaných brambor
- 2 vařené a oloupané mrkve
- 2 cibule
- jemně nasekaná petrželová nať
- jemně nasekaný svazek kopru
- sůl a paprika (volitelně)
- špetka sušeného tymiánu (volitelně)
- 3 stroužky česneku
- 50 g strouhanky
- rostlinný olej na smažení.
Příprava
Brambory a mrkev uvařte ve slupce a poté je oloupejte a nastrouhejte najemno. V misce smíchejte brambory, mrkev, nakrájený kopr, petržel, přidejte sůl a pepř, 4 lžíce strouhanky, nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymián.
Dobře promíchejte všechny přísady a vytvořte karbanátky. Pokud budete chtít, můžete je znovu obalit do strouhanky.
Smažte v pánvi v malém množství oleje, do hněda z obou stran, poté opatrně přesuňte na papírový ručník, abyste odstranili přebytečný olej.
Můžete také péct v troubě tak, aby nebyly karbanátky smaženy v oleji, ale v tomto případě se karbanátky mohou trochu vysušit.
zdroj: appetitno.net