Chladné a pochmurné počasí nám dává znát, že plavky můžeme ještě pěkně dlouhou dobu nechat odpočívat ve skříni. To také vybízí ke konzumaci chutných, i když tučnějších a nedietních jídel.

Pokud máte rádi bramboráky, jistě víte, že je to skvělá, a především rychlá večeře, která nevyžaduje mnoho surovin pro přípravu. Připravte si je podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte!

Složení

  • 500 g brambor
  • 5-6 lžic mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • Olej

Příprava

Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Po jejich uvaření je rozmačkejte a přidejte vejce, sůl a mouku. Dobře propracujte a vytvořte z těsta menší kousky. Vymodelujte jednotlivé bramboráky a smažte je v horkém oleji na pánvi ze všech stran do zlatova. Podávejte s česnekem a strouhaným sýrem.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte