Klasický štrúdl s jablky a skořicí na sladko jistě každý z vás dobře zná. V posledních letech se ale do popředí dostává a čím dál více popularity získává slaná varianta tohoto jednoduchého zákusku.

Právě slané štrúdly s různorodou náplní už nemusí být jen něčím malým k zakousnutí, ale mohou posloužit jako vydatné hlavní jídlo, které Vás zasytí, a navíc si na něm báječně pochutná celá rodina.

Složení

  • 4 listová těsta
  • 1 rajče
  • 700 g kuřecího masa
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 zelená paprika
  • 2 nakládané okurky
  • 150 g šunky
  • 1 vejce
  • majonéza a kopr

Příprava

Kuřecí maso uvařte v osolené vodě a pak jej nakrájejte na malé kousky spolu s šunkou. Sýr nastrouhejte a zeleninu nakrájejte na malé kousky. Tyto přísady smíchejte společně s majonézou a koprem. Tuto náplň vložte do listového těsta a pečlivě zabalte do podoby štrúdlu. Ten pak upečte na plechu s papírem na pečení při 180 stupních po dobu 15 minut a podávejte teplý, nebo studený.

zdroj: bidista.com

Sdílejte