Slané koláče, ať už zeleninové, či s masem, jsou ve světě velmi známé a oblíbené jídlo. V poslední době jim začínáme přicházet na chuť i u nás v Česku. Zkoušíme různé recepty a občas vymýšlíme i vlastní.

Dnešní recept na slaný koláč používá kuřecí maso, které je dietní a díky vysokému obsahu bílkovin zasytí na dlouhou dobu. V kombinaci se sýrem tvoří oblíbenou harmonii chuti ve formě slaného koláče.

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • 30 g strouhaného sýra
  • 10 gramů nakrájené šunky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžíce mouky
  • sůl

Postup:

Formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem.

Maso nařežeme na tenké plátky, mírně je osolíme a naklepeme po obou stranách.

Smícháme vajíčka a smetanu se solí a moukou.

Dno formy posypeme strouhaným sýrem.

Každý kus masa obalíme v mouce a poté ve smetaně s vejcem, položíme do formy.

Posypeme šunkou a strouhaným sýrem.

Opakujeme s další vrstvou a nakonec zalijeme zbytkem vaječné směsi.

Zakryjeme formu hliníkovou folií a pečeme v troubě na 220 stupňů.

Nakonec posypeme zbytkem sýra a chvíli zapečeme.

Doplníme přílohou dle chuti.

zdroj: citromhab.blogpsot.cz

Sdílejte