Již podle názvu tohoto receptu je patrné, že se jedná o nějaké cizokrajné jídlo. Osetský koláč je tradičním pokrmem převážně v asijských zemích. Jedná se o lahodné těsto, které je naplněné různými přísadami.
Z jednoho takového koláče se dokáže dosyta najíst i početnější skupina a příprava je navíc velmi jednoduchá. Vyzkoušejte tento recept a nechte do vašich domovů dýchnout exotickou atmosféru.
Složení těsta
- 2 polévková lžíce mouky
- 250 ml kefíru
- 50 g másla
- 7 g suchého droždí
- 0,5 lžíce. Sůl
Složení náplně
- 200 g tvarohu
- 300 g zelených bylinek (petržel, kopr)
- 100 g zakysané smetany
- 50 g másla
Příprava
Nejprve připravte těsto. Rozmíchejte droždí v půl šálku kefíru. Smíchejte mouku a sůl se zbývajícím kefírem, kvasnicemi a máslem. Těsto promíchejte, zakryjte a nechte 1,5 až 2 hodiny kynout na teplém místě.
Mezitím připravte náplň. bylinkové listy důkladně promyjte, osušte a jemně nakrájejte. Smíchejte bylinky a tvaroh, přidejte zakysanou smetanu do výsledné směsi a dobře promíchejte. Dochuťte kořením dle potřeby.
Jakmile je těsto vykynuté, rozetřete jej dlaní na pomoučeném povrchu do tvaru palačinky o tloušťce 1-1,5 cm. Do středu palačinky umístěte náplň. Uchopte konce palačinky rukama, postupně je vytáhněte do středu, spojte je a uhlaďte.
Ručně dotvarujte povrch koláče. A doprostřed udělejte do těsta díru. Pečte koláč v předehřáté troubě na teplotu 200 ° C po dobu 15-20 minut. Když se koláč upeče, potřete jej máslem. Hotovo!
zdroj: takprosto.cc