Již podle názvu tohoto receptu je patrné, že se jedná o nějaké cizokrajné jídlo. Osetský koláč je tradičním pokrmem převážně v asijských zemích. Jedná se o lahodné těsto, které je naplněné různými přísadami.

Z jednoho takového koláče se dokáže dosyta najíst i početnější skupina a příprava je navíc velmi jednoduchá. Vyzkoušejte tento recept a nechte do vašich domovů dýchnout exotickou atmosféru.

Složení těsta

  • 2 polévková lžíce mouky
  • 250 ml kefíru
  • 50 g másla
  • 7 g suchého droždí
  • 0,5 lžíce. Sůl

Složení náplně

  • 200 g tvarohu
  • 300 g zelených bylinek (petržel, kopr)
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g másla

Příprava

Nejprve připravte těsto. Rozmíchejte droždí v půl šálku kefíru. Smíchejte mouku a sůl se zbývajícím kefírem, kvasnicemi a máslem. Těsto promíchejte, zakryjte a nechte 1,5 až 2 hodiny kynout na teplém místě.

Mezitím připravte náplň. bylinkové listy důkladně promyjte, osušte a jemně nakrájejte. Smíchejte bylinky a tvaroh, přidejte zakysanou smetanu do výsledné směsi a dobře promíchejte. Dochuťte kořením dle potřeby.

Jakmile je těsto vykynuté, rozetřete jej dlaní na pomoučeném povrchu do tvaru palačinky o tloušťce 1-1,5 cm. Do středu palačinky umístěte náplň. Uchopte konce palačinky rukama, postupně je vytáhněte do středu, spojte je a uhlaďte.

Ručně dotvarujte povrch koláče. A doprostřed udělejte do těsta díru. Pečte koláč v předehřáté troubě na teplotu 200 ° C po dobu 15-20 minut. Když se koláč upeče, potřete jej máslem. Hotovo!

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte