Slané koláče jsou velmi populárním rychlým jídlem, které si můžete s sebou přibalit na cesty, nebo jej konzumovat i ve spěchu, protože všechny přísady jsou zapečeny uvnitř a konzumace je snadná.

Nejedná se však o typický nezdravý produkt řetězců rychlého stravování. Po domácku připravený slaný koláč může být velmi zdravý. Naplňte jej například kuřecím masem a bramborami.

Složení

  • 3 syrová vejce (pro těsto)
  • 250 ml zakysané smetany 15% tuku
  • 200 ml kefíru
  • 300 g mouky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 200 g bramborové kaše
  • 200 g vařeného kuřecího masa
  • 3 vařená vejce (pro plnění)
  • sůl, pepř

Příprava

Smíchejte syrová vejce, zakysanou smetanu, kefír a špetku soli. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte kapalnou směs. Dobře promíchejte těsto o konzistenci husté zakysané smetany.

Kuřecí a vařená vejce nakrájejte na kostičky a smíchejte s bramborovou kaší. Dochuťte kořením dle chuti.

Vymažte plech, či misku na pečení a nalijte polovinu těsta. Rovnoměrně rozprostřete náplň a přikryjte druhou polovinou těsta.

Pečte koláč při 180 stupních 30-40 minut. Zkontrolujte propečení pomocí párátka a podávejte teplé.

zdroj: unastak.ru

Sdílejte