Dnešní recept si jistě zamilujete a po prvním soustu se stane vaší oblíbenou stálicí v kuchyni. Čokoládový piškot, jemně namočený v banánové šťávě a jemný pudinkový krém se postarají o dokonalou harmonii chutí.

Banány v kombinaci s čokoládou jsou skvělou volbou sladkého a osvěžujícího dezertu v letním období. Tečku celému zákusku dodává krémová šlehačka na povrchu. Doporučujeme zejména milovníkům banánů!

Složení:

Piškotový základ:

  • 5 vajec
  • 1 šálek cukru
  • 1/2 hrnku bramborové mouky
  • 1/2 hrnku pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 2 lžíce kakaa

Krém:

  • 500 ml smetany 30%
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 krém-fixy

Navíc:

  • 2 banány
  • 200 ml banánového nektaru (plus sklenka čisté vodky, volitelně)
  • Čokoládové hobliny na zdobení

Příprava:

Připravíme si těsto:

Vyšleháme bílky do pěny, postupně přidáváme cukr a mícháme. Nakonec přidáme jeden žloutek a všechny ostatní přísady na těsto. Promícháme ručním mixérem.

Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme těsto při 160 stupních cca 30 minut.

Necháme vychladnout a rozřežeme podélně na dvě části.

Do mísy vložíme jednu část a polejeme ji banánovým nektarem s vodkou.

Připravíme si šlehačku s kremfixem podle návodu a směs rozetřeme polovinu šlehačky na spodní díl těsta.

Ve druhém kuse těsta vykrájíme za pomocí sklenice kolečka a položíme těsto s otvory na spodní díl.

Do každého otvoru vložíme kolečko banánu a přikryjeme vyřezanými částmi těsta.

Nakonec potřeme celý povrch šlehačkou, uhladíme a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Necháme odpočívat 2 hodiny v lednici a můžeme podávat.

Sdílejte