V létě není nic lepšího a osvěžujícího, než skvělý pomerančový džus. Nejoblíbenější variantou je tzv. fresh džus, tedy džus přímo vymačkaný z ovoce. Taková dobrota ale většinou vychází pěkně draho.

Pokud si rádi dopřáváte takové osvěžení, ale zároveň chcete šetřit také svoji peněženku, vyzkoušejte náš dnešní recept. Ze 4 pomerančů dokážete vyrobit až 9 litrů vynikající šťávy a to se jistě vyplatí!

Postup:

4 pomeranče umyjeme oloupeme, zalijeme vroucí vodou, otřeme do sucha a dáme do mrazáku minimálně na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

Nakrájíme a rozmixujeme pomeranče.

Výslednou hmotu zalijeme třemi litry studené vody a necháme stát cca 10 minut.

Nejprve prolijeme přes sítko pro zachycení velkých kusů, poté přes pláténko, nebo gázu.

Do přefiltrované šťávy přidáme 6 litrů vody, 1 kg cukru a 30 g kyseliny citronové a vše pořádně zamícháme.

Nalijeme do lahví a necháme stát cca jednu hodinu.

Na konci procesu byste měli mít přibližně 9 litrů svěží pomerančové šťávy.

zdroj: vk.com

Sdílejte