Bramborový salát je skvělou a velmi oblíbenou přílohou nejen k vánočnímu kaprovi. Oblíbená je varianta s řízky, či jiným smaženým masem. Pokud i vy máte rádi bramborový salát, zkuste tento recept.

Jedná se o recept na ten nejlepší bramborový salát. Tato verze je trochu jiná od těch tradičních díky několika jednoduchým krokům v přípravě je výsledek opravdu fantastický. Nejdůležitější je vaření brambor.

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor (nejlépe bílé)
  • 4 lžíce tekutého nálevu
  • 6-7 nakládaných okurek
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 120 ml majonézy
  • 60 ml jogurtu
  • 1 červená cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • sůl a pepř

Příprava:

Brambory oloupeme, propláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny vložíme do nádoby se studenou vodou, přidáme sůl a necháme vařit. Necháme brambory vařit po dobu 10-12 minut, dokud nezměknou. Scedíme a odložíme stranou, mezitím si připravíme ostatní suroviny.

V malé misce smícháme nálev a hořčici, brambory zalijeme a odložíme na 30 minut do lednice.

Jemně nasekáme okurky, cibuli a celer. Dáme do misky a přidáme majonézu, jogurt, sůl a pepř.

Nakonec vmícháme studené brambory a pořádně celou směs promícháme a můžeme podávat.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte