Mezi krémovými sladkostmi je to odjakživa hit! Vzhledem k tomu, že tento recept je bez pečení, mohou se i děti podílet na jeho přípravě!

Samotná příprava Vám nezabere příliš velké množství času a zvládne jí i začátečník, který nemá v kuchyni velké zkušenosti.

Složení:

  • 35 gramů sušenek
  • 10 gramů nasekané vlašské ořechy
  • 10 g sekaných lískových oříšků
  • 2 dl mléka
  • 16 g másla
  • 2 lžíce neslazený kakaový prášek
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky rumové tresti

Do krému:

  • 2 balíčky pudinku
  • 7 ml mléko
  • 3 lžíce cukru
  • 20 g másla
  • 2 lžíce moučkového cukru

Poleva:

  • 20 gramů mléčné čokolády

Příprava:

Mleté sušenky umístěte do mísy a přidejte ořechy. Přidejte máslo, cukr, kakaový prášek a dobře propracujte rukou. Mléko se nalije do směsi a pomalu přidává, stačí přidat tolik, až je těsto snadno tvarovatelné. Záleží na kvalitě sušenek, zda budou absorbovat hodně mléka. Hmota se rozprostře na plech.

Čím Menší forma se použije, tím vyšší bude dort.. Pudink, cukr a mléko se vloží do nádoby a vaří se obvyklým způsobem, pak nechte vychladnout za stálého míchání. Využíváme trochu mléka, aby se vytvořil hustý a chutný pudink.

Máslo a moučkový cukr vmícháme do krémového pudinku a necháme pomalu zchladnout za stálého míchání. Sušenkový základ pokryjeme vrstvou krému. Roztavíme čokoládu a potom, co se ochladí, ji nalijeme na povrch pudinkového vlažného krému. Když se směs ochladí a čokoláda ztvrdne, nakrájíme na plátky.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte