Není nad domácí poctivé smažené koblížky. Ať už jsou naplněny marmeládou, čokoládou, nebo povidly, každý z nás si jistě rád dá a osladí si trochu život. Díky dnešnímu receptu si můžete snadno připravit domácí.

Je to jednoduché a proto příště, až dostanete chuť na sladké, určitě vyzkoušejte tento recept. Příprava je časově nenáročná a naplnit si koblížky můžete čímkoli, na co máte zrovna chuť. Pochutnají si všichni.

Složení:

  • 30 g mouky (polohrubé)
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 3 sačký sladidla nebo práškového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • asi 3 l zakysané smetany (v závislosti na kvalitě mouky)
  • 0,5 cl rumu nebo několik kapek aroma
  • půl litru oleje na pečení

Příprava:

V misce promíchejte vejce se sladidlem (cukrem), vanilkovým cukrem, kysanou smetanou a špetkou soli. Přidejte rum nebo několik kapek aroma, pak přidejte mouku. Prohněťte těsto rukama a pak je položte na plochý povrch a vyválíme placku o tloušťce půl centimetru.

Pokud si vyberete lehčí řešení, nemusíte koblihy ani plnit, protože je můžete ochutit přímo v horkém oleji.

Pomocí skleničky vykrájejte z těsta kolečka a ty pak naplňte požadovanou náplní a důkladně zarolujte do kuličky.

Koblížky smažte v rozpáleném oleji v hrnci dozlatova a nechte je vychladnout v kuchyňských utěrkách, které odsají mastnotu. Nakonec stačí posypat práškovým cukrem

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte