Za okny se nám hlásí léto a teploty v posledních dnech šplhají opravdu velmi vysoko. Proto je pochopitelné, že se nám nechce trávit hodiny v kuchyni u rozpálené plotny a už se vidíme někde u vody.

Nejlepším řešením v těchto vedrech jsou lehká zeleninová jídla, jejichž příprava nezabere moc dlouho a můžeme využít i domácí suroviny ze zahrádky pro jejich přípravu. Pokud něco takového hledáte, zkuste tento recept!

Složení:

  • 50 gramů zelí
  • Tři vejce
  • Pět lžic zakysané smetany
  • Tři lžíce majonézy
  • Šest lžic mouky
  • Čajová lžička soli
  • Dvě čajové lžičky prášku do pečiva
  • 50 gramů kopru
  • Dvě čajové lžičky sezamových semínek
  • 10 g másla

Příprava:

Nakrájíme zelí najemno, osolíme a zamícháme.

Přidáme nasekaný kopr.

Šleháme vejce do homogenní hmoty, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, mouku a prášek do pečiva. Důkladně prohněteme těsto.

Formu vymažeme máslem a vsypeme zelí.

Těsto nalijeme na zelí a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme v troubě na 180 stupňů po dobu cca 30 minut a můžeme podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte