Tuto kulatou křupavou pochoutku asi netřeba dlouze představovat. Pizzu každý z nás miluje, ať už se smetanovým, nebo rajčatovým základem, jistě máme všichni nějakou oblíbenou, kterou si rádi dopřejeme.

Ať už jste pro, nebo proti ananasu na pizze, s dnešním receptem si můžete připravit vlastní pizzu doma a přesně podle vaší chuti. Můžete se držet našich vzorových přísad a nebo si vybrat vlastní kombinaci.

Složení:

  • jedna sklenice jogurtu a vody
  • 7 šálků mouky (hladké)
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 5 lžic rostlinného oleje (slunečnicového)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Na náplň:

  • 500 gr. Salámu – mohou být dva / tři typy (
  • 100 gr. tvrdého sýra
  • 10-15 ks oliv
  • 3 – 4 lžíce majonézy a kečupu
  • 3 rajčata;
  • velká bílá cibule;
  • 1 paprika

Postup:

Smícháme jogurt, sůl, cukr a olej. Ohřejeme vodu na 35 stupňů a přidáme droždí. Jakmile máme kvasnice (5 – 8 minut) smícháme je s jogurtovou směsí. Přidáme prosetou mouku a hněteme těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 40 – 45 minut kynout. Těsto by se mělo zdvojnásobit.

Mezitím si nakrájíme na kousky všechny požadované přísady. Vymažeme plech a vytvarujeme na něj z těsta požadovaný tvar pizzy. Těsto lehce popepříme a poté namažeme kečupem. Poklademe salámy, papriku, rajčata, majonézu a na povrch nastrouháme sýr.

Pečeme 35 – 45 minut při 200 stupních a můžeme podávat!

zdroj: vk.com

Sdílejte