Podzim je v plném proudu a zatím nám nastavuje místo babího léta spíše svoji chladnou a větrnou tvář. I toto období je ale kouzelné. Všechny stromy hrají barvami a na zahrádce se kulatí dýně a zbytky ovoce.

Kromě dýně existuje mnoho dalších potravin, které jsou pro typickou chuť podzimu nepostradatelné. Jedním velmi důležitým kořením je například skořice. Vychutnejte si její chuť v tomto snadném koláči a užijte si dlouhé večery.

Složení

  • 200 ml vody
  • 50 g kuchyňského oleje
  • 50 g másla
  • 130 g mouky
  • Špetka soli
  • 3 vejce
  • 5 lžic cukru
  • mleté ​​skořice

Příprava

Vodu přiveďte k varu a přidejte máslo a olej, raději olivový než slunečnicový.

Jakmile se oheň roztaví, odstavte z ohně a vmíchejte mouku.

Vmíchejte vejce a dobře promíchejte.

Plech vyložte papírem na pečení, pomažte olejem a vlijte těsto. Uhlaďte těsto v plechu.

Posypejte koláč cukrem a mletou skořicí. Pečte při 180 stupních přibližně 20 minut a podávejte ihned po upečení.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte