Polévky jsou vynikající. Nejenže zahřejí, ale dokáží také výborně zasytit a dodat tělu spoustu vitamínů. Dobrou polévku můžete podávat k obědu, nebo i jako samostatnou teplou večeři pro celou rodinu.

Skvělým receptem je například tato polévka se zeleninou a bramborovými nočky, kterou zvládnete velmi snadno připravit za krátký čas. Můžete i změnit složení zeleniny a experimentovat s receptem.

Složení

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 petržel kořen
  • 2 mrkve
  • Paprika mletá
  • Sůl

Bramborové nočky

  • 250 g vařených rozmačkaných brambor
  • 200 g mouky
  • 50 g pšeničných otrub
  • 2 lžíce oleje
  • Nakrájená zelená petrželka
  • Pepř
  • 1 vejce

Příprava

Zeleninu oloupejte, nakrájejte a s petrželkou osmahněte na oleji v hrnci, poté zalejte vodou a vařte. Dochuťte solí a červenou paprikou. Z ingrediencí pro bramborové knedlíky připravte těsto a formujte z něj malé knedlíčky. Jakmile je zelenina připravena, přidejte nočky do polévky a nechte je vařit. Jakmile vyplavou na povrch, polévka je hotová.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte