Jablka jsou sezonním ovocem pro podzim, kdy je jejich hlavní sběrná sezona. Zkuste si připravit skvělý koláč s jablky. Můžete si vybrat jakoukoli odrůdu, která vám chutná anebo zkoušet pokaždé jinou.

Základ těsta je však velmi lehký a jistě se hodí takový recept znát. Díky chutnému koláči si dopřejete denní dávku ovoce a vitamínů. Můžete pozvat známé a rodinu a vychutnat si tento zákusek spolu.

Složení

  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • 3 větší jablka
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 5 až 6 polévkových lžic cukru (podle potřeby)

Příprava

Smíchejte mouku, cukr, vejce, máslo, kefír a prášek do pečiva. Misku zakryjte a vložte do lednice na 30 minut. Oloupejte jablka, Nastrouhejte je, nebo nakrájejte a jemně stlačte, aby pustila šťávu, přidejte citronovou šťávu a pokud chcete, dochuťte skořicí. Vyjměte těsto z ledničky a přidejte strouhaná jablka. Nalijte do formy a pečte v 180 stupňové troubě asi 30 minut. Když je těsto hotové, posypejte jej práškovým cukrem.

Do těsta můžete přidat hrozny, nebo čokoládové kousky podle vaší chuti.

zdroj: bidista.com

Sdílejte