Pro přípravu dortů a dezertů se používají různé druhy těsta a každé z nich má svůj specifický postup pro přípravu. Pokud ale máte doma pouze základní suroviny a nemáte moc času, můžete zkusit dnešní recept.

Toto těsto je univerzální a jeho příprava je velmi snadná. Pak už jen stačí vytvarovat požadovanou podobu a dochutit čímkoli, na co máte zrovna chuť. Můžete využít ovoce ze zahrádky, kterého je v létě plno.

Složení:

  • 1 šálek jogurtu,
  • 0,5 šálku rostlinného oleje,
  • 1 sáček (11 g) sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 3 lžíce mouky (polohrubé)

Příprava:

Jogurt smícháme s máslem a trochu zahřejeme, přidáme sůl a cukr, mouku a smícháme s droždím. Těsto prohněteme a odložíme zakryté do tepla po dobu 30 minut. Zatímco těsto kyne, je vhodné si připravit nádivku. Pečeme v požadovaném tvaru na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme při 180-200 stupních dozlatova.

Z tohoto těsta lze péct vše: pizzu, koláče, vdolky (do těsta můžete přidat vanilku, trochu cukru a trochu roztaveného margarínu).

zdroj: vk.com

Sdílejte