Kdo by nemiloval dobrou pizzu! Existuje mnoho různých receptů na přípravu tohoto italského pokrmu doma. Některé pokusy jsou více vydařené než jiné, ale tento recept vás jistě ohromí svojí jednoduchostí.

Použijeme netradičně brambory a proto dostanete možnost ochutnat něco nového a tento recept si jistě zamilujete. Skvělá je možnost přípravy v pánvi, takže nepotřebujete ani italskou kamennou pec a můžete si pochutnat!

Složení:

  • vařené brambory ve slupce – 3 ks
  • vejce – 1 ks
  • mouka (polohrubá) – 1 polévková lžíce
  • směs soli a papriky – podle chuti
  • libovolná uzenina – 100 g
  • rajčatová omáčka – 2-3 lžíce
  • Majonéza – 2 polévkové lžíce
  • sýr – 80 g
  • rostlinný olej – 1 polévková lžíce

Příprava:

Brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je a přidáme mouku, papriku a vejce a směs pořádně promícháme.

Pánev položíme na střední plamen a na rostlinném oleji osmažíme bramborovou směs z obou stran. Oheň snížíme na minimum a poklademe kousky uzeniny.

Pokapeme majonézou a rajčatovou omáčkou, nakonec posypeme strouhaným sýrem. Přikryjeme pánev víkem a oheň zvýšíme na střední intenzitu. Povaříme dalších 5-6 minut s můžeme podávat.

zdroj: vk.com

Sdílejte