Co se týká večeře, každý z nás si rád dá něco jiného. Někteří preferují studené pokrmy a někdo jiný zase neusne bez pořádné teplé večeře v žaludku. Pokud patříte ke druhé skupině, jistě oceníte dnešní recept.

Jedná se v podstatě o variaci na topinky obalené ve vajíčku, které jistě všichni známe z dětství. Suroviny najdeme v každé domácnosti a příprava už nemůže být více jednoduchá a rychlá. Zato si ale velmi pochutnáte.

Potřebujeme:

  • Krajíc chleba, nakrájený na plátky
  • Balení zakysané smetany
  • Vejce
  • Česnek

Příprava:

Smícháme vejce a zakysanou smetanu, přidáme česnek.

Chleby rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a každý plátek pokryjeme dostatkem směsi.

Můžeme posypat zeleninou, nebo strouhaným sýrem.

Pečeme v troubě na 180 – 200 stupňů po dobu 15 minut.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte