Víte, co má společného pizza, vdolky a slaný koláč? Stejně jako množství ostatních pokrmů je základem těchto jídel těsto. Právě to bývá často tou nejsložitější položkou při přípravě různých pokrmů.

Nemusí se Vám ale vždy povést, a proto je nejlepším řešením univerzální recept na těsto, které dlouho vydrží a je možné jej využít do všech typů pokrmů. Přesně takový recept Vám dnes představujeme

Složení

  • 500 ml mléka
  • 5 sklenic pšeničné mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 11 g suchého droždí

Příprava

V míse promíchejte 4 sklenice pšeničné mouky a 11 g suchého droždí, přilijte 500 ml teplého mléka, přidejte půl lžičky soli, 2 lžíce cukru a 2 lžíce slunečnicového oleje. Dobře promíchejte a přidejte ještě 1 sklenici mouky. Pak prohněťte měkké těsto, aby se nelepilo na ruce. Hotové těsto vložte do polyethylenového sáčku a vložte do chladničky na 2 hodiny. Poté jej můžete použít.

zdroj: kiloretete.ro

Sdílejte