Nejen milovníci italské kuchyně jistě dobře znají Lasagne. Tento vynikající a chuťově nezaměnitelný pokrm Vás dokáže zasytit, a přitom výborně chutná. Příprava Lasagní je ale poměrně náročná.

Pokud tedy nemáte dostatek času pro přípravu lasagní, vyzkoušejte tento recept, který ve výsledku chutná velmi podobně. Zapečené masové koule se sýrem a lahodnou bešamelovou omáčkou si zamiluje celá rodina!

Složení

  • 6 větších brambor
  • mleté ​​maso
  • drcený česnek
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • sýr mozzarella

Složení bešamelové omáčky

  • mouka
  • máslo
  • mléko
  • sůl
  • pepř

Příprava

Brambory uvařte ve slané vodě a oloupejte, nakrájejte na plátky. Z mletého masa s česnekem vytvarujte kuličky. Do dortové formy vyskládejte masové koule a mezi ně plátky brambor tak, jak je na obrázku. Mouku osmahněte na másle a Poté přilijte mléko. Vařte do zhoustnutí a poté dochuťte kořením. Tuto omáčku smíchejte s vejcem a nalijte na celý obsah formy a poté bohatě zasypejte povrch strouhanou mozzarellou. Pečte při 180 stupních po dobu 40-45 minut a podávejte teplé.

zdroj: bidista.com

Sdílejte