Mnoho z nás si rádo vychutná lahodný šálek kávy, který přijde extra vhod po ránu. Existují mezi námi však i nadšenci, kteří kávu vnímají jako skutečný chuťový zážitek a opravdu ji vyhledávají.

Pro takové z Vás zde máme recept na jednoduchý, ale vynikající kávový dort. Jemný korpus a nadýchaná vrstva krému s kávovým nádechem tvoří skvělou kombinaci. Vychutnejte si jej se šálkem své oblíbené kávy.

Složení těsta

  • 75 g mléčné čokolády
  • 80 g másla
  • 165 g cukru
  • 2 vejce
  • 60 g jemné mouky
  • 20 g neslazeného kakaového prášku

Složení krému

  • 80 ml černé kávy
  • 100 g mléčné čokolády
  • 75 g bílé čokolády
  • 3 žloutky
  • 70 g cukru
  • 400 ml smetany
  • 10 g želatiny

Složení kávového sirupu 1

  • 160 ml černé kávy
  • 130 g kondenzovaného mléka
  • 8 g želatiny

Složení čokoládového krému

  • 175 g bílé čokolády
  • 3 žloutky
  • 70 g cukru
  • 400 ml smetany
  • 10 g želatiny

Složení kávového sirupu 2

  • 160 ml černé kávy
  • 2 čajové lžičky cukru
  • 130 g kondenzovaného mléka
  • 8 g želatiny

Příprava

Máslo a čokoládu smíchejte ve vodní lázni. Vyšlehejte bílky s cukrem do pěny. Smíchejte mouku, kakao, máslo, čokoládu, bílky a promíchejte. Nalijte těsto do formy a poté pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 20 minut.

Roztavte čokoládu ve vodní lázni. Smíchejte žloutky s cukrem, smetanou a zbylými ingrediencemi, vyšlehejte jemný krém. Ten navrstvěte na těsto a nechte ztuhnout v lednici.

Smíchejte kávu a kondenzované mléko, připravte želatin a vmíchejte ji do směsi. Tento sirup navrstvěte na kávový krém a nechte dort ztuhnout v lednici po dobu 2 hodin.

Roztavte bílou čokoládu ve vodní lázni. Smíchejte žloutky s cukrem, smetanou a zbylými ingrediencemi, vyšlehejte jemný krém. Ten navrstvěte na kávový sirup a nechte ztuhnout v lednici. Další 2 hodiny.

Smíchejte kávu a kondenzované mléko, připravte želatinu a vmíchejte ji do směsi. Tento sirup navrstvěte na čokoládový krém a nechte dort ztuhnout v lednici po dobu posledních 2 hodin.

zdroj: nosalty.hu

Sdílejte