Spektrum sladkých pokrmů a dezertů je velmi široké a jistě si každý najde ten, který mu vyhovuje nejvíce a chuťově je mu nejblíže. Někdo má rád ovocné a někdo jiný zase krémové zákusky.

Tento recept se zaměřuje na naprostou klasiku – jemné krémové kostky s pudinkem, které v sobě spojují kakaové těsto s pudinkovým krémem, který je dozdobený šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Složení těsta

  • 6 vajec
  • 6 lžiček cukru
  • 1 balení prášku na pečení
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 4 hrnky mouky

Složení krému

  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 400 ml mléka
  • 4 lžičky vanilkového cukru
  • 250 g margarínu
  • 200 g cukru
  • 50 g mléčné čokolády

Dekorace

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g mléčné čokolády

Příprava

Žloutky smíchejte s cukrem a vmíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Bílky vyšlehejte do pěny a tu nakonec vmíchejte. Těsto vlijte do plechu a upečte v troubě. Poté jej rozřízněte na polovinu

Pudink připravte v mléce s cukrem dle návodu na obalu a po ochlazení jej smíchejte s margarinem, vanilkovým cukrem a strouhanou čokoládou. Polovinu tohoto krému navrstvěte na těsto, přidejte druhý kus těsta a zbytek krému.

Vyšlehejte smetanu a pokryjte jí celý povrch dezertu. Zasypejte strouhanou čokoládou a nechte ztuhnout v lednici několik hodin před podáváním.

zdroj: nosalty.hu 

Sdílejte