Věnečky jsou skvělým a vyhledávaným zákuskem. Jsou velmi snadné na přípravu a samozřejmě také velmi chutné. Tento nadýchaný dezert milují děti, dospělí i senioři! Jistě Vám také chutnají.

Pokud v okolí bydliště nemáte žádnou cukrárnu, kde byste si je mohli koupit, nebo se Vám prostě jen nechce z domu, není nic jednoduššího, než si podle tohoto receptu připravit své vlastní domácí čokoládové kremrole!

Složení těsta

  • 4 vejce
  • 400 ml vody
  • 200 ml oleje
  • Špetka soli
  • 2 polévkové lžíce škrobu
  • 10 polévkových lžic mouky
  • 3 lžičky kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva

Složení náplně

  • 750 ml mléka
  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 250 g cukru
  • 150 g smetany
  • 100 ml minerální vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava

Smíchejte vodu, olej, škrob, přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva, chvíli povařte. Promíchejte a nechte vychladnout. Jakmile je těsto vlažné vmíchejte 1 vejce a promíchejte mixerem. Na vymazaný plech pomocí stříkačky vytvořte kremrole. Upečte je při 200 stupních a nechte vychladnout.

Uvařte pudink v mléce s cukrem dle návodu a nechte vychladnout. Vmíchejte smetanu, minerálku a vanilkový extrakt a vyšlehejte krém.

Spojte poloviny věnečků krémovou náplní a povrch každé kremrole polijte roztavenou čokoládou.

zdroj: recepti.com

Sdílejte