Kuchyně ze zemí jižní Evropy je často velmi pestrá, kořeněná a dokáže nabídnout opravdu nevšední a velmi chutné kombinace. Pokud Vás již nudí tradiční české přílohy máme pro Vás řešení.

Připravte si ke svému oblíbenému masu brambory v portugalském stylu. Postačí Vám na to pouze pár přísad, ale výsledek skvěle doplní jídlo a výsledná chuť bude harmonická. Zkuste ještě dnes!

Složení

  • 8 brambor
  • 4 stroužky česneku
  • máslo
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • lžička mořské soli

Příprava

Umyjte brambory, uvařte je a nechte vychladnout. Vyčistěte česnek a nakrájejte ho na malé kousky, nalijte olivový olej do misky na pečení nebo do žáruvzdorné mísy a přidejte nakrájený česnek a umístěte brambory do pekáče. Každý kus nakrájíme tak, aby se slupka rozštěpila, ale brambory zůstanou vcelku. Ochuťte brambory solí a rozmarýnem a poté na každou z nich položte kousek másla. Pečte brambory na 200 stupňů po dobu 15 až 20 minut, aby se dobře propekly. Dobrou chuť!

zdroj: bidista.com

Sdílejte