Pokud si rádi připravujete například domácí hranolky z brambor, nebo zdravější verzi z batátů, jistě si je rádi namočíte do pořádné porce omáčky, nebo kečupu. Ten je nedílnou součástí každé domácnosti.

Tato pochoutka, pokud je kupovaná v supermarketu, však může obsahovat více konzervantů, barviv a aromat, něž skutečných rajčat. Připravte si proto raději domácí variantu kečupu, která je vynikající a zdravá.

Složení

  • 6 kg rajčat
  • 1 kg jablek
  • 500 g cibule
  • 100 ml octa
  • 3 lžíce soli
  • 600 g cukru
  • černý pepř, česnek

Příprava

Jablka a rajčata oloupejte pomocí nože a poté je nakrájejte na kostičky. Přidejte na kostky nakrájenou oloupanou cibuli a povařte celou směs. Následně vše rozmixujte a povařte dalších 60 minut. Přidejte cukr, pepř, ocet a velmi dobře promíchejte. Nakonec nalijte kečup do sklenic a pevně je uzavřete.

zdroj: kiloretete.ro

Sdílejte