Domácí potraviny jsou velmi populární a k jejich přípravě se uchyluje stále více domácností. Takové poctivé připravené pečivo chutná opravdu výtečně i samotné nebo namazané máslem. Rozdíl od kupovaného jistě poznáte.

Pokud i Vy přemýšlíte o tom, že byste si začali doma péct vlastní chléb, nemusí to být vůbec složité. Pokud se budete řídit tímto receptem, bez problému doma upečete bochník s křupavou kůrkou a jemnou střídou!

Složení

  • 1 kg bílé mouky nebo směs mouky (300 g celozrnné mouky + 700 g bílé mouky)
  • 15-20 g čerstvých kvasnic
  • 1 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového oleje
  • 500-600 ml vlažné vody

Příprava

Mouku prosejte a vmíchejte kvasnice, cukr, sůl a trochu vlažné vody. Těsto nechte chvíli kynout a pak přidejte zbylou vodu a těsto propracujte rukama. Poté zakryjte utěrkou a nechte 35-40 minut kynout. Formu na chleba vyložte papírem na pečení a poté vložte těsto a chléb upečte dozlatova v troubě.

zdroj: nyugdijasok.hu

Sdílejte