Pokud rádi pečete, jistě vyhledáváte nové a nové recepty pro inspiraci. Jelikož se venku již oteplilo, můžete si lahodný zákusek vychutnat s přáteli také venku na zahrádce, nebo při pikniku v parku.

Než však nadejde doba úrody ovoce a do popředí se dostanou svěží zákusky s ovocem, můžete si připravit tento výborný sušenkový dort s krémem. Na přípravu je snadný, ale chutná fantasticky!

Složení těsta

  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lžička prášku na pečení
  • 3 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 400 g mouky

Složení krému

  • 500 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce mouky
  • 1 polévková lžíce jedlého škrobu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 g cukru
  • 150 g másla

Složení polevy

100 g tmavé čokolády

1 až 2 polévkové lžíce oleje

Příprava

Připravte krém: vložte do mísy přísady na krém s výjimkou másla, promíchejte a povařte krém na pomalém ohni s nepřetržitým mícháním. Když směs zhoustne, vyjměte z tepla a nechte ji vychladnout.

Připravte těsto: vložte do velké misky ingredience uvedené na těsto mimo mouky a kakaa a povařte 10 až 15 minut za nepřetržitého míchání. Odstraňte z tepla, přidejte kakao a prosetou mouku a promíchejte. Těsto bude velmi měkké, nechte ho vychladnout po dobu 20 až 30 minut, dokud neztuhne.

Těsto propracujte rukama a rozdělte jej na 5 kusů. Každý by měl mít rozměry 20×25 cm. Každý list těsta pečte na samostatném plechu při 200 stupních po dobu 5 minut. Poskládejte dort tak, že položíte první vrstvu těsta, přidáte krém a budete střídat vrstvy, dokud nebude nahoře poslední list těsta.

Roztavte čokoládu ve vodní lázni a smíchejte ji s olejem. Vzniklou směsí polijte povrch dortu a nechte přes noc ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájejte.

zdroj: bidista.com

Sdílejte