V každém supermarketu se nalézá sekce s pečivem a sladkými výrobky. Nejedná se však o čerstvé produkty právě z pece, ale o rozmražené polotovary, které lákají krásným vzhledem, ale kolikrát nechutnají nejlépe.

Pokud se poohlížíte po pudinkových šátečcích, jistě víte, že pudinkové náplně zrovna moc neobsahují. Připravte si tedy doma vlastní podle tohoto jednoduchého receptu. Můžete si dát pudinku, kolik chcete.

Složení pro 4 osoby

  • 250 ml mléka
  • 20 g kvasnic
  • 3 žloutky
  • 10 lžic cukru
  • sůl
  • 20 ml oleje
  • 450 g hladké mouky

Krém

  • 50 g másla
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 2 šálky cukru

Příprava

Smíchejte všechny přísady na těsto a nechte jej na teplém místě vykynout. Poté jej vyválejte a rozdělte na 20 částí. Ty přeložte a položte na plech s pečícím papírem a pečte na 180 stupňů po dobu 30 minut.

Uvařte pudink s mlékem a cukrem dle obvyklého postupu, poté smíchejte s máslem a vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do jemného krému, kterým naplňte vždy dva kousky těsta. Nakonec posypte práškovým cukrem.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte