Receptů na vynikající dezerty není nikdy dost, a proto si můžete do sbírky zařadit ten, který Vám právě přinášíme. Jedná se o skvělou inspiraci pro každého, kdo rád peče anebo konzumuje sladké dezerty.

Zkuste si připravit tyto originální kornoutky s krémem dvou chutí. Jistě si pochutnáte Vy, i návštěva. V horkých letních dnech můžete vyměnit krém za osvěžující kopeček zmrzliny, nebo ovoce.

Složení těsta

  • 300 g mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 žloutek
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citronová kůra z poloviny citronu
  • 1 čajová lžička prášku na pečení

Složení krému

  • 2 balení vanilkového pudingu
  • 2 balení čokoládového pudingu
  • 2 šálky vanilkového cukru
  • 350 g cukru
  • 1 litr vody nebo mléka
  • 9 vaječných bílků

Příprava

Nejprve smíchejte suché přísady a poté přidejte máslo, nakonec přidejte žloutek a dobře promíchejte. Těsto zabalte do folie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Nakrájejte těsto na kusy, vyválejte je a nařežte je na dlouhé tenké pruhy. Každý proužek zatočte do tvaru kornoutu a pečte při střední teplotě přibližně 10 minut.

Uvařte oba pudinky v mléce s cukrem dle návodu a poté do nich rovnoměrně rozdělte vanilkový cukr a vyšlehané bílky. Kornoutky naplňte pudinkem a nechte ztuhnout v lednici.

zdroj: egyenesben.com

Sdílejte