Brambory jsou oblíbenou přílohou v mnoha kulturách a podávají se na všechny možné způsoby úpravy dle dané země. V česku se také těší velké oblibě ale většinou hrají pouze vedlejší roli na talíři.

Dnes vám ukážeme, jak připravit hlavní chod právě z brambor tak, aby bylo jídlo chutné, vyvážené a lahodné. Příprava je velmi rychlá a surovin je potřeba jen pár. Náplň si můžete zvolit jakou chcete a tak dostanete pokaždé jiné jídlo.

Složení:

  • 4 vařené brambory
  • 200 g hub
  • 2 cibule
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g sýra

Příprava:

Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout, rozřízneme na půl.

Vyškrábneme střed pomocí malé lžičky, aby vzniklo místo pro náplň.

Opečeme nakrájenou cibuli s trochou oleje a houbami.

Vmícháme zakysanou smetanu, sůl a koření podle chuti.

Směsí naplníme brambory a posypeme strouhaným sýrem.

Žáruvzdornou mísu či pánev vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem a vložíme brambory.

Pečeme na 170 stupňů v troubě po dobu 15 minut, aby se na vrcholu vytvořila zlatá krusta.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte