Různé masové, nebo zeleninové kuličky jsou oblíbenou formou úpravy pokrmů. Dnešní recept se do této skupiny také řadí, protože se jedná o smažené kuličky z brambor. Díky tomu můžete oživit svůj repertoár.

Brambory nemusí být pouze přílohou a konkrétně tento pokrm můžete servírovat jako hlavní chod s omáčkou, nebo jako lehkou večeři se zeleninovou oblohou. Oblíbí si je jistě celá rodina, protože jsou výborné!

Složení:

  • 1 kg brambor
  • 100 g párku
  • 80 g strouhaného sýra
  • 2 žloutky
  • 1 hrst petrželky
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • mouka
  • vajíčko
  • strouhaná houska

Příprava:

Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na kostky a jemně je uvaříme. Mezitím nařežeme párek na malé kostičky a smažíme jej na troše oleje.

Petrželka se umyje a nakrájí se na malé kousky. Až jsou brambory uvařené, rozmačkáme je a necháme vychladnout. Přidáme sýr, uzeninu, petržel, vaječné žloutky, koření.

Formujeme malé kuličky, pak je obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme je v hrnci s velkým množstvím oleje.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte