Různé masové, nebo zeleninové kuličky jsou oblíbenou formou úpravy pokrmů. Dnešní recept se do této skupiny také řadí, protože se jedná o smažené kuličky z brambor. Díky tomu můžete oživit svůj repertoár.
Brambory nemusí být pouze přílohou a konkrétně tento pokrm můžete servírovat jako hlavní chod s omáčkou, nebo jako lehkou večeři se zeleninovou oblohou. Oblíbí si je jistě celá rodina, protože jsou výborné!
Složení:
- 1 kg brambor
- 100 g párku
- 80 g strouhaného sýra
- 2 žloutky
- 1 hrst petrželky
- olej
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- mouka
- vajíčko
- strouhaná houska
Příprava:
Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na kostky a jemně je uvaříme. Mezitím nařežeme párek na malé kostičky a smažíme jej na troše oleje.
Petrželka se umyje a nakrájí se na malé kousky. Až jsou brambory uvařené, rozmačkáme je a necháme vychladnout. Přidáme sýr, uzeninu, petržel, vaječné žloutky, koření.
Formujeme malé kuličky, pak je obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme je v hrnci s velkým množstvím oleje.
zdroj: receptneked.hu