Plněné a nadívané pokrmy se u nás z masa připravují v mnoha různých variantách. Oblíbeným druhem masa pro plnění je maso kuřecí, nebo krůtí. V receptu využíváme kuřecí maso, ale můžete použít i jiné.

Variabilita platí také při výběru přísad pro nadívání. Můžete experimentovat a připravovat toto lahodné jídlo pokaždé s něčím jiným. Nakonec stačí již pouze vybrat vhodnou přílohu a můžete podávat.

Složení:

  • 4 filé z kuřecích prsíček
  • 8 velkých tenkých plátků šunky
  • 1 střední cuketa
  • 8-10 g sýra
  • 3 g uzeného sýra
  • 1 špetka soli
  • 0,5 lžičky směsi koření na maso
  • olej

Příprava:

Maso omyjeme, rozklepeme a rozložíme do zapékací misky, nebo na plech. Každý kousek posolíme, okořeníme a poklademe plátkem šunky.

Oloupaná cuketa je nakrájena na tenké plátky o rozměrech 2-3 mm a umístěna na šunku tak, aby se navzájem lehce zakryly. Posypeme malým množstvím soli. Sýry nastrouháme. Předehřejeme troubu.

V době, než se trouba zahřeje (asi 20 minut), cuketa napuštěná solí pustí tolik šťávy, že není potřeba žádná dodatečná voda ke změkčení masa.

Posypeme plátky sýrem, pak uzeným sýrem a vložíme do trouby.

Po dobu 30 minut pečeme zakryté při teplotě 200 ° C. Odstraníme víko a pečeme dalších 10 minut.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte