S poklesem venkovních teplot se od lehčích jídel a salátů zase většina z nás vrací k teplým obědům a někdy i večeřím. Připravit si vydatné teplé jídlo je jednou ze zaručených metod, jak si zpříjemnit den.

To se Vám bude jistě hodit do nadcházejícího sychravého počasí, které přinese podzim. Na večer si můžete snadno připravit například tento slaný štrúdl s oblíbenou náplní s příchutí pizzy.

Složení

  • 500 g mouky
  • 30 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 300 ml mléka
  • 80 ml oleje

Náplň

  • 150 g uzeného sýra
  • 200 g sýra
  • 300 g šunky nebo jakéhokoli salámu
  • 1 velký šálek zakysané smetany
  • slanina
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 balení kukuřice
  • Tymián

Příprava

Rozmíchejte 1 vejce ve 100 ml mléka, přidejte droždí a nechte 10 minut stát, přidejte cukr a sůl. Smíchejte mouku s vejci, přidejte kvasnicovou směs, olej a dobře prohněťte těsto. Podle potřeby přidejte mouku a mléko. Těsto zakryjte a nechte kynout jednu hodinu na teplém místě. Poté rozdělte těsto na dvě stejné části a každou vyválejte. Smíchejte zakysanou smetanu s česnekem a tymiánem a natřete touto směsí obě části těsta. Všechny ostatní přísady náplně nakrájejte na kousky a navrstvěte na obě části těsta. Poté zabalte dva štrúdly a položte je na plech s papírem na pečení. Pomažte rozšlehaným vejcem a pečte při 180 stupních po dobu 30 minut. Podávejte teplé nebo studené.

zdroj: ezszuperjo.blogspot.com

Sdílejte