Již název tohoto receptu sám o sobě vybízí k jeho ochutnání, protože musí jít o něco skutečně výjimečného. A opravdu je tomu tak. Tento zákusek je zaručenou cestou k úspěchu na jakékoli oslavě.

Jedná se o dezert složený ze dvou typů piškotu, mezi kterými jsou vrstvy nadýchaného lahodného krému. Recept je o něco složitější, ale výsledek za to jistě stojí a pochutná si na něm celá rodina.

Těsto 1

  • 5 bílků
  • 5 lžic cukru
  • 50 g kakaa
  • 1 lžička rozpustné kávy
  • 2 lžíce mouky

Těsto 2

  • 5 bílků
  • 5 lžic cukru
  • 100 g mletých ořechů
  • 2 lžíce mouky

Krém

  • 10 žloutků
  • 10 lžic cukru
  • 6 lžic mouky
  • 50 ml mléka
  • 250 g margarínu
  • 1 vanilkový cukr

Příprava

Vyšlehejte bílky do tuhé pěny, přidejte cukru, ořechy a mouku.

Těsto upečte na plechu s pečícím papírem 15 minut při 200 stupních.

Stejným způsobem připravte i druhé těsto.

Smíchejte mouku s trochou mléka. Zbytek mléka zahřejte s cukrem, přidejte žloutky, vanilkový cukr a povařte, dokud směs nezhoustne.

Vmíchejte margarín a krém navrstvěte mezi dvě připravená těsta. Můžete udělat vyšší dort pomocí rozpůlení každého těsta. Nechte ztuhnout v lednici a před podáváním nakrájejte.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte