Česká kuchyně je skvělá a má toho opravdu hodně co nabídnout. Každý z nás ale někdy zatouží ochutnat nějaké cizokrajné, nebo exotické jídlo. Některá z nich si můžete jednoduše připravit v pohodlí svého domova.

Jedním z těchto receptů je například Pilaf. Jedná se o typické jídlo pro Ázerbájdžán, kde je považováno za slavnostní. Příprava je snadná a jistě si výsledný pokrm velmi oblíbíte Vy, i Vaše rodina.

Složení

  • 2 ks Lavash
  • 800 g hovězího masa
  • 2 ks mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g švestek
  • 150 g rozinek
  • 70 g másla
  • 1 kg rýže
  • Zázvor
  • Sůl

Příprava

Uvařte rýži ve slané vodě.

Do pánve nebo hrnce vložte lavash tak, aby konce visely ven.

Máslo rozpusťte v pánvi a předehřejte troubu na 180 stupňů.

Oloupejte a nakrájejte mrkev a cibuli.

Maso umyjte a osušte. Nakrájejte ho na velké kostky a osmažte ho v slunečnicovém oleji, až se objeví červená kůrka. Když je maso připravené, přidejte cibuli a mrkev, mícháme a opražte zeleninu ještě 4 minuty.

Nakrájejte švestky a rozinky. Smíchejte rýži s ovocem, masem a zeleninou.

Tuto směs přidejte do hrnce s lavashem a polijte rozpuštěným máslem. Dochuťte zázvorem a zabalte hrany přes sebe.

Pečte 1,5 hodiny, a nakonec vyklopte na talíř.

Před podáváním nakrájejte jako koláč.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte